Portofoliu
Proces de construire
General Pro Construct construieste casele de lemn conform standardelor SUA, casele americane fiind cunoscute pentru calitatea lor superioara. Procesul nostru de construire tinde catre excelenta si cel mai important satisfactia clientului. Tocmai de aceea am reliefat cei 10 pasi ai construirii unei case de lemn. Inainte insa de inceperea acestui proces vom alege proiectul casei care satisface nevoile Dvs. dupa care trebuie obtinute avizele necesare construirii:
•Certificat urbanism
•Avizele cerute in certicatul de urbanism
•Autorizatia de construire
Care sunt cei 10 pasi ai construirii unei case de lemn?
PASUL 1
In timpul pasului 1 veti fi introdusi dirigintelui de santier care va supraveghea constructia casei Dvs. Aceasta intalnire va avea loc daca doriti pe terenul unde va fi ridicata casa. In timpul acestei sedinte veti avea ocazia sa discutati despre schimbarile pe care le doriti referitor la planurile casei (daca sunt), precum si la dotarile locuintei. Aceasta sedinta va dura aproximativ doua ore.
Se testeaza solul, dupa care terenul se va curata de tufisuri, pomi sau pietre care ar afecta integritatea structurala a fundatiei. Dupa curatarea terenului se construiesc cofrajele de lemn si se adauga pamant unde e nevoie. Se sapa santuri pentru fundatie, se aseaza o folie de plastic ca si bariera de vapori si se consolideaza fundatia cu bare si cabluri de otel post-tensionate.
Se instaleaza tevile de scurgere si de alimentare cu apa precum si firele electrice de impamantare. In acest stadiu inginerii companiei care au proiectat fundatia vor face o inspectie a acesteia. Dupa ce se vor efectua corectiile necesare, vor aproba turnarea betonului.
PASUL 2
Pe parcursul acestei etape se construieste structura casei. Atat structura cat si acoperisul casei sunt realizate pe santier in concordanta cu un proiect realizat de una din firmele de proiectare cu care colaboram. Metoda de constructie folosita se numeste "stick-built framing". Aceasta metoda difera de modul in care sunt construite de obicei casele de lemn, si anume in fabrici, din pereti modulari, metoda cunoscuta sub numele de "truss-built" (prefabricat).
Modul de constructie "stick-built" asigura un nivel superior de rezistenta structurala celui bazat pe elemente prefabricate. De asemenea ne ofera flexibilitatea de a construi case cu o arhitectura frumoasa si o eficienta energetica superioara altor metode mai ieftine de constructie.
Pe langa acestea, desi Romania nu este o zona a uraganelor, noi folosim unele din tehnicile folosite de constructori in zonele lovite de uragane, cum ar fi prinderea structurii de lemn de fundatie folosind bolturi de otel in loc de cuie de beton cum procedeaza alti constructori.
PASUL 3
Dupa terminarea acestui stadiu, consideram casa a fi complet izolata de apa. Structura, invelitoarea exterioara, finisajele exterioare, ferestrele, usile si materialele de pe acoperis sunt montate. De asemenea incepe procesul de zugravire a exteriorului (in functie de materialele folosite). Totodata incepem instalarea conductelor de apa, a echipamentelor de incalzire si aer conditionat, a conductelor de aer, a ventilatiilor de pe acoperis, a cablurilor electrice, de telefon si TV. Dupa ce aceste procese sunt terminate, dar inainte de montarea izolatiei termice, se va stabili o a doua intalnire cu dirigintele de santier.
Este important ca in acest stadiu sa se verifice daca toate optiunile alese de client au fost instalate corect, in special verificarea locatiilor telefoanelor, a televizorului si a sistemului audio.
Atentia la aceste detalii previne reparatii costisitoare dupa ce ghips-cartonul (rigips) a fost montat. De asemenea veti fi rugat sa mai consultati o data optiunile Dvs. privind materialele de finisaje interioare. Aceasta intalnire va dura aproximativ o ora.
PASUL 4
Pe parcursul acestei etape se executa o izolatie termica si fonica completa a casei.
Primul strat termoizolant pe care il inseram printre barnele de lemn este cel de vata minerala (cu grosimea de 12 cm) prevazuta cu folie de aluminiu anticondens. Vata minerala se monteaza cu folia de aluminiu catre interiorul casei, iar peste aceasta se aplica placile din ghips - carton. Pe langa vata minerala casa se poate izola suplimentar din exterior cu polistiren expandat de 5-10 cm grosime fixat prin lipire si ancorat cu agrafe metalice cu rozeta.
PASUL 5
Dupa ce ghips-cartonul este montat, vom verifica daca prinderea acestuia a fost facuta in mod corespunzator. La montarea ghips-cartonului pe pereti si tavane folosim si cuie si suruburi. In incaperile cu umiditate mai mare folosim suruburi galvanizate.
Dupa instalarea coltarelor imbinarile placilor de gips-carton sunt acoperite cu banda adeziva si se trece la finisarea placilor. Dupa ultimul strat si inainte de aplicarea texturii, dirigintele de santier inspecteaza peretii si tavanul.
In timpul acestei etape caramida, piatra sau "stucco" sunt instalate pe exteriorul casei dumneavoastra, totodata sunt montate usile de garaj.
PASUL 6
Se monteaza usile interioare si se incepe sa se lucreze la elementele de finisaj interior, cum ar fi plinte, pervaze, rafturi in camari precum si a altor detalii. Se monteaza gresia, faianta in bucatarie si in bai. In general in acest stadiu se finalizeaza zugravitul interior.
PASUL 7
Partea exterioara a sistemului de aer conditionat, termostatele, gurile de ventilatie si de aerisire precum si hota sunt montate.
De asemenea in acest stadiu sunt instalate obiectele sanitare, intrerupatoarele de curent, prizele, panourile de siguranta, precum si obiectele de iluminat si sistemul de securitate (la cerere). Dupa ce toate echipamentele electrice si mecanice sunt instalate, se mai produce o etapa de izolare termica sigilandu-se toate gaurile din peretii exteriori.
PASUL 8
In timpul pasului 8 dirigintele de santier face o inspectie detaliata pentru a identifica greseli sau lucruri ramase neterminate.
Se monteaza mocheta si parchetul in timp ce in jurul casei se amenajeaza gazonul si zonele cu flori.
Odata cu terminarea acestei etape se stabileste data inspectiilor finale.
PASUL 9
In timpul stadiului 9, proiectantul, Inspectoratul de stat in constructii si constructorul vor face o inspectie de calitate a casei si se va incheia procesul verbal de finalizare al lucrarilor.
PASUL 10
CASA DVS. ESTE COMPLETA! Suntem pregatiti sa predam cheia casei visurilor dvs.
Copyright © General Pro Construct